Mediat sociale

Prof. Dr. Burak Kavlakoğlu

Obeziteti dhe Kirurgjia Metabolike

Eksperiencë profesionale

Profesor i Kirurgjisë

Shef i Departamentit të Kirurgjisë së Përgjithshme dhe Shkencave Kirurgjike, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Shëndetësor dhe Teknologjik i Stambollit 2020

Universiteti Ndërkombëtar Bahçesehir, Batumi,. / maj 2020 –

 • Onkologjia kirurgjikale
 • Kirurgjia hepatopankreatobilare
 • Kirurgjia bariatrike dhe metabolike për diabetin e tipit 2 dhe obezitetin morbid

Asoc. i Kirurgjisë Prof

Spitali Medicine, Stamboll,. / Prill 2018 – Prill 2020

 • Ka kryer operacion hepatopankreatobiliar
 • Operacione bariatrike dhe metabolike mbi 500.
 • Të kryera Kirurgji Laparoskopike të Avancuara si hernie ventrale dhe inguinale, procedura fundoplikimi për hernie hiatale dhe diafragmatike, apendektomi, kirurgji kolorektal, miotomi Heller etj.

Asoc. i Kirurgjisë Prof

Spitali Ndërkombëtar Kolan, Stamboll / Prill 2017 – Prill 2018

 • Kryhen Kirurgji Laparoskopike të Avancuara si procedura bariatrike, riparime të hernies ventrale dhe inguinale, procedura fundoplikuese për hernie hiatale dhe diafragmatike, apendektomi, kirurgji kolorektal, miotomi Heller etj.
 • Onkologjia kirurgjikale esp për kanceret hepatopankreatobiliare dhe kolorektal.

Asoc. i Kirurgjisë Prof

Spitali Ndërkombëtar Kudret, Ankara,. / Mars 2014 – Prill 2017

 • Kryhen Kirurgji Laparoskopike të Avancuara si procedura bariatrike, riparime të hernies ventrale dhe inguinale, procedura fundoplikuese për hernie hiatale dhe diafragmatike, apendektomi, kirurgji kolorektal, miotomi Heller etj.
 • Kirurgjia hepatopankreatobilare dhe kolorektal.

Asoc. i Kirurgjisë Prof

Spitali Koru, Ankara,. / Dhjetor 2012 – Shkurt 2014

 • Kirurgjia hepatopankreatobiliare dhe kolorektal, ekscision total mezorektal, CME, karcinoma tiroide, çrregullime anorektale.
 • Kryhen Kirurgji Laparoskopike të Avancuara si procedura bariatrike, riparime të hernies ventrale dhe inguinale, procedura fundoplikuese për hernie hiatale dhe diafragmatike, apendektomi, kirurgji kolorektal, miotomi Heller etj.
 • Kryemjeku.

Drejtor i Departamentit të Kirurgjisë së Përgjithshme

Republika e Turqisë Ministria e Shëndetësisë Spitali i Trajnimit dhe Kërkimit Elazig, Elazig, . / Gusht 2011 – Dhjetor 2012

 • Kryhen Kirurgji Laparoskopike të Avancuara si procedura bariatrike, riparime të hernies ventrale dhe inguinale, procedura fundoplikuese për hernie hiatale dhe diafragmatike, apendektomi, kirurgji kolorektal, miotomi Heller etj.
 • Ezofagektomia e Ivor Lewis, Lobektomia hepatike e djathtë, Diseksioni D2-D3 dhe gastrektomia totale për kancerin e stomakut, Ekcizioni total Mesorektal, Ekcizioni i plotë Mesokolik, Procedura Whipple, Pankreatektomia Subtotale.

Asoc. i Kirurgjisë Prof

Dr. Abdurrahman Yurtarslan Ankara Departamenti i Kirurgjisë së Përgjithshme të Spitalit të Trajnimit dhe Kërkimit Onkologjik, Ankara, . / Janar 2006 – Gusht 2011

 • Ezofagektomia e Ivor Lewis, Lobektomia hepatike e djathtë, Diseksioni D2-D3 dhe gastrektomia totale për kancerin e stomakut, Ekcizioni total Mesorektal, Ekcizioni Mezokolik i plotë, Procedura Whipple, Pankreatektomia Subtotale, Mastektomia Radikale e Modifikuar, Direktomia totale e neckës.
 • Kryhen Kirurgji Laparoskopike të Avancuara si procedura bariatrike, riparime të hernies ventrale dhe inguinale, procedura fundoplikuese për hernie hiatale dhe diafragmatike, apendektomi, kirurgji kolorektal, miotomi Heller etj.

Shef Mjek, Drejtor i Departamentit të Kirurgjisë së Përgjithshme

Spitali i Sëmundjeve Profesionale të Ankarasë, Ankara, / Janar 2002 – Tetor 2006

 • Kryhen Operacione Laparoskopike të Avancuara si, kolecistektomia, riparimi i hernies inguinale, procedurat e fundoplikimit për hernien hiatale dhe riparimi i rrjetës për hernien diafragmatike, apendektomia, kirurgjia kolorektal, miotomia Heller etj.

Programi i qëndrimit

Stamboll Dr. Lütfi Kırdar Kartal Spitali i Trajnimit dhe Kërkimit, Stamboll, / Qershor 1992 – Shtator 1996

 • Kirurgjia Urgjente dhe Trauma
 • Kirurgjia e GI të Sipërme, Kirurgjia Kolorektale, Çrregullimet anorektale, Tiroidja dhe Gjiri.
 • Kirurgjia e hernies inguinale, kirurgjia hepatopankreatobiliare, kolecistektomia laparoskopike, procedurat endoskopike diagnostike dhe terapeutike.

Licencat dhe certifikatat:

 • Certifikata Profesor i Asociuar, 2012
 • Certifikata e Bordit Turk të Kirurgjisë, 2012
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Kongresi i Shoqatës Evropiane për Kërkime Kirurgjike, 2009 Nimes Francë, 2010 Gjenevë Zvicër, 2011 Aachen Gjermani, 2012 Lille Francë, 2014 Budapest Hungari, 2015 Liverpool MB, 2016 Pragë
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Workshop i Transplantimit të Mëlçisë dhe Veshkave në modelin e derrit, RWTH Aachen University Fakulteti i Mjekësisë, 2011, Aachen, Gjermani
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Ekcizion total mezorektal, kurs për trajtimin e kancerit të rektumit, Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Ankarasë, Ankara, Turqi
 • Certifikatë frekuentimi, trajnim i avancuar për Laparoskopi-Shkathtësi në Laboratorin e Trajnimit dhe Kërkimit Kirurgjik “George Berci”, Departamenti i Kërkimeve dhe Teknikave Kirurgjike, Universiteti Semmelweis, Budapest, Hungari
 • Certifikatë frekuentimi, Kursi i Avancuar i Kirurgjisë Laparoskopike dhe Endoskopike në Universitetin Hacettepe të Mjekësisë, Ankara, Turqi
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Kursi i Kirurgjisë Bariatrike Laparoskopike, Shkolla e Mjekësisë e Universitetit Hacettepe, Ankara, Turqi
 • Kirurgji e avancuar e mëlçisë në modelin e derrit duke përdorur pajisjen Hydro-Jet, Cusa dhe vulosjen bipolare të enëve,
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Shoqata Kirurgjike Turke, Kongresi Kombëtar i Kirurgjisë, 2002- 2004- 2006- 2008- 2010-2012- 2014- 2016
 • Certifikatë Pranimi, Kursi për praktikën dhe etikën e kafshëve laboratorike, T.C. Universiteti Gazi, Ankara, 2009
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Kongresi Kombëtar i Kirurgjisë Endoskopike dhe Laparoskopike, Stamboll, 2005
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Universiteti i Stambollit Cerrahpaşa Takime Kirurgjike të Fakultetit të Mjekësisë, Procedurat kirurgjikale efektive në trajtimin e obezitetit dhe sëmundjeve metabolike, Stamboll, 2017
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Universiteti i Stambollit Cerrahpaşa Fakulteti i Mjekësisë Shkolla Dimërore 2, Trajtimi i Obezitetit dhe Sëmundjeve Metabolike, Stamboll, 2017
 • Certifikata e frekuentimit, Kursi praktik i certifikimit të Shoqërisë Kirurgjike Turke të Obezitetit, Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Firat, Departamenti i Kirurgjisë, Elazig, Turqi, 2017
 • Certifikata e Pjesëmarrjes, Universiteti Bezm-i Alem dhe Simpoziumi i Shoqërisë Kirurgjike Turke të Obezitetit, 2018